Papier- en karton recycling

Amsing Recycling verzorgt de inzameling, sortering en verwerking van het papier en karton op Texel. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden en onze werkwijze.

 

Inzamelen van papier en karton

Papier en karton kunt u gratis bij ons inleveren. U kunt de schuur inrijden of het buiten in de containers kwijt. Heeft met regelmaat grote hoeveelheden papier of karton, bijvoorbeeld omdat u een bedrijf heeft? Wij bieden tevens de mogelijkheid om containers bij u te plaatsen. Deze containers legen wij op afspraak of op vaste dagen. Op dit moment rijden we op maandag en donderdag papierronde. 

 

Sorteren & verwerken

De verschillende soorten papier en karton worden op de lopende band uitgebreid gesorteerd. Dit gebeurt nog gewoon met de hand. Vervolgens wordt het papier en karton gebaald en getransporteerd naar de fabriek, waar het verder verwerkt wordt als grondstof. 

 

Archiefvernietiging

Particulieren en bedrijven kunnen bij ons - tegen betaling - ook hun administratie laten vernietigen. U kunt uw administratie bij ons langsbrengen, maar we kunnen het uiteraard ook bij u komen ophalen. We hebben hiervoor speciale afgesloten containers. 

 

Wilt u meer weten over het recyclen van uw oud papier, de tarieven voor het plaatsen en legen van containers of archiefvernietiging?

Vraag naar de mogelijkheden Vraag naar de mogelijkheden

Papier & karton

Oud papier wordt gescheiden en in balen papier en balen karton aangeboden aan verwerkingsbedrijf Kras in Volendam.